pühapäev, 30. märts 2014

Aluselist ja happelist keskkonda tekitavad toidud

Kirjutan siia põhilisemad toidud, mis tekitavad siis emba-kumba keskkonda. Proovime siis õppida võimalikult aluselist keskkonda hoidma, sest see on ju tervise jaoks a ja o.


Aluselist keskkonda tekitavad toidud
Enamik küpsetest puuviljadest
Enamik köögiviljadest
Oder
Tatar
Sojaoad
Lima oad
Azuki oad
Brasiilia pähklid
Idandatud mandlid
Mesi
Hirss



Happelist keskkonda tekitavad toidud
Alkohol
Banaanid
Oad (enamik)
Veiseliha
Lambaliha
Sealiha
Kanaliha
Kalkun
Mais
Piimatooted
Munad
Kala 
Teravili
Pähklid
Riis
Ploomid (ka kuivatatud ploomid)
Limonaadid
Koorikloomad
Suhkur
Maguskartulid
Tomatid (töödeldud)
Valmimata puuviljad


Happelise elu mõju tervisele ilmneb palju luutiheduse vähenemisena. Tihti hakatakse siis võtma kaltsiumit sisaldavaid toidulisandeid ja tarbima rohkem piima ja piimatooteid, et saada luid ehitavat kaltsiumit. Seda aga ei mõisteta, et luu on nagu Alka Seltzeri tablett, mis vabastab susisedes oma soolad, kui püütakse muuta leelisemaks verd, mis on olnud krooniliselt happeline --- ja siis soovitatakse raviks hoopis happelist keskkonda tekitavaid piimatooteid!?! Kaltsiumi ei talletata luudes ka piisava d-vitamiinita.



Puhastusprogrammi toitained
Loodus hoolitseb tegelikult nende toitainete eest, mida vajame puhastuseks, et toksiinidest vabaneda. Need saab kätte, kui tarbime eelnevalt kirjutatud lubatud toiduaineid. Et aga saada maksimaalsed tulemused, on hea võtta lisaks mõningaid toidulisandeid.

Kiudaine
Kiudaine mängib erilist rolli eliminatsiooni toetamiseks, absorbeerib vett ja tekitab massi, mis käivitab sooltes liikumise ning aitab kaasa jääkide eemaldamisele. Kiudained seovad toksilised jäägid, mida sooled verest eemaldavad ja tagavad sellega, et nad uuesti tagasi ei absorbeeru. Nad on toiduks headele bakteritele, aitavad luua soolte tervet keskkonda. Kiudained püüavad ka kinni kolesterooli, samas tekitavad täiskõhutunde ja piiravad ülesöömist. 
Tarbida looduslikke tooteid, mis sisaldavad selliseid koostisosi nagu psülliumi kestad ja seemned, kuivatatud ploomi, linaseemneid, guaaroad.
Hea on kasutada ka betoniidisavi, et siduda veelgi rohkem toksiine (ka raskemetalle) ja vähendada gaase.
Probiootikumid
Probiootikumid on äärmiselt vajalikud, et taastada soolestiku kasuliku mikrofloora sadu eri liike. Müügil on palju probiootilisi lisandeid, millest mõningaid tuleb peale avamist hoida külmikus. Veenduge ka selles, et need sisaldaks vähemalt 15 miljardit organismi ühe doosi kohta. Üks doos päevas puhastumisprogrammi ajal peaks olema piisav. 
Antimikroobsed ained aitavad tappa patogeenseid ehk halbu baktereid. Paljud puhastumisretseptide koostisosad : küüslauk, sibul, brokkol, sidrun, oliiviõli, kookosõli ja paljud vürtsid on antimikroobsete omadustega. Tark oleks puhastuse ajal tarbida ühte või kahte järgnevatest preparaatidest:
kontsentreeritud puneõli
küüslaugukapslid (või toorest küüslauku iga päev)
lagritsajuur
berberiin
rabarberijuur
tihasheina juur
kuldjuur
ingverijuur
salvei lehed
tüümianiõli
Oliiviõli võtta igal õhtul, see õlitab sooli, parandab jääkide väljutamist, varustab vajalike rasvadega, tapab pisikuid, stimuleerib sapipõit ja maksa. Tasub võtta igal õhtul 2 spl oliiviõli enne magama minekut, selle peale vett ja sidrunit.
Maksa toetavat preparaati võiks ka võtta, hästi levinud ja hea maksa toetav ravim on:
piimohakas
võilillejuur
koirohu lehed
N-atsetüültsüsteiin



















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar